Zahajovací podnik Golf Open Bike Race se v golfovém areálu v Plzni–Dýšině koná v sobotu 28. března. Závodníci si jarní formu otestují na klikatých cestičkách a v terénu poblíž Ejpovického jezera.

Becker Cup 2015 prolomí i další nepsaná pravidla. Poprvé je v kalendáři více než 10 závodů, poprvé série zavítá mimo Plzeňský kraj.

Na úvodní časovku naváží v dubnu tradiční podniky v Touškově (5. dubna) a v Chrástu (26. 4.), kde ale závod proběhne nově v okolí vodáckého kempu u Berounky. V květnu se bikeři utkají v lesoparku Škarman u Domažlic (24. 5.) a hned tři závody jsou připraveny na červen.

Do týmu pořadatelů se vrací Milan Černý, který organizoval závody na plzeňské Homolce, ale nově přichystá závod na Belvederu nad Železnou Rudou (6. 6.). Následuje městské kritérium v Přešticích (20. 6.) a souboj v Klatovech (27. 6.) na Křesťanském vršku.

Dva závody se pojedou o letních prázdninách – jen pro mládež určený Kozelkův memoriál v Klabavě (25. 7.) a mistrovství Plzeňského kraje ve Stupně (2. srpna).

V září seriál vyvrcholí třemi podniky. Po loňské premiéře zavítají bikeři znovu do zámeckého parku Kašpara Sternberga v Březině na Rokycansku (6. 9.). Mladí bikeři poté vyrazí poprvé mimo kraj a o body do Junior Becker Cupu se utkají u Rakovníka (19. 9). Finále série bude tradiční – závod s hromadným startem v Peci a cílem na Čerchově (27. září).

A novinky série?

Tou zásadní jsou jednorázová čísla, která zůstanou jezdcům po závodě na památku. Nově byla do poháru zařazena kategorie Miniděti pro nejmenší bikery (hoši i dívky jedou dohromady). Vrací se soutěž klubů. Více na www.pal-mtb.cz.