Již dvanáctý ročník Poháru Plzeňského kraje, populární Becker Cup odstartuje o velikonoční neděli Velkou cenou Města Touškova.

Po loňské veleúspěšné premiéře, kdy se na start postavilo 200 bikerů, nachystali pořadatelé znovu klasickou cross country.

Zatímco pro děti je připraven opět okruh dlouhý 700 metrů okolo rybníka, trať pro dospělé doznala změn.

Pojede se obráceně než vloni a vypuštěn byl průjezd roklí s následným broděním místního potoka. Nové jsou technické pasáže ve stráni nad silnicí, krátké prudké sjezdy a výjezdy.

Přihlášky se přijímají v místě startu (u rybníka) od 8.00 hodin nejpozději ale třicet minut před startem příslušné kategorie.

První díl Becker Cupu zahájí náborové závody dětí v 9.00 hodin a postupně následují další kategorie.

Junioři a ženy startují úderem poledne, ve 12.45 hodin pak veteráni a muži rozjedou svůj boj ve 14.00 hodin.

Příští neděli pokračuje seriál časovkou jednotlivců v Kyjovském lese u Malesic a dubnovou nadílku závodů uzavře klání pro dětské kategorie v Chrástu z programu Junior Becker Cupu.

Mládežnický pohár poté zavítá do nové lokality Vršíček u obce Litohlavy a ještě do Klabavy u Rokycan.

Závody pro všechny kategorie se uskuteční v Domažlicích, na kopci Ronšperk u Stříbra a celý seriál vyvrcholí novinkou – časovkou jednotlivců do vrchu, v které účastníci zdolají stoupání z Capartic až na nejvyšší vrchol Českého lesa – Čerchov.

O mistrovské dresy Plzeňského kraje se bikeři utkají v srpnu ve Stupně při Author MTB kriteriu.

Vypsáno je 12 mládežnických kategorií a šest kategorií pro dospělé. O pohárové trofeje bojují jednotlivci i družstva. Pro děti do deseti let budou v každém závodě losovány tři dresy Silvini.