Svěřenci trenéra Petera Bálinta na své soky, kteří rovněž ladí formu na zmiňované kontinentální mistrovství, nestačili jednoznačně 45:83.

„Ze všech přípravných utkání, která jsme od loňského podzimu sehráli, to byla nejméně povedená partie," uvedl asistent hlavního kouče Stanislav Marian.

Trenér plzeňské Lokomotivy je jedním ze zástupců západočeského klubu v českém výběru. Dalšími Plzeňany jsou vedoucí týmu Michal Pipta a hráč Michal Kozák.

„Po docela dobrém začátku, vedli jsme ještě 18:14, zvýšil soupeř agresivitu, my začali kupit chyby a to Izraelci využili k rychlým protiútokům," popsal střetnutí Marian. „Soupeři se hodně trefovali z tříbodového oblouku, nám se naopak střelecky nedařilo a vše vygradovalo v poslední čtvrtině. To už byla z naší strany spíše křeč," přiznal trenér.

„Kluci působili hodně unaveně. Dostali jsme facku, na druhé straně vidíme, že musíme začít fungovat trochu jinak," naznačil kouč.

Dnes od 15.30 a zítra od 11.00 hod. Češi zakončí kemp v Plzni duely s Německem, hrát se bude opět v hale Lokomotivy.

Po čtyřdenní pauze pak budou následovat soustředění v Itálii a Prostějově spojená se zápasy s Itálií a Polskem. „Včetně těch s Němci to bude sedm utkání proti zemím, které budou hrát šampionát divize I. Paradoxně jsme ale s těmito týmy měli dosud lepší výsledky, než s těmi výkonnostně slabšími," řekl Marian.

Na mistrovství Evropy divize II v Makedonii budou Češi startovat od 20. do 30. srpna.

„Cílem je jednoznačně postup," ví Stanislav Marian.