Příprava týmu trenéra Davida Zdeňka je v plném proudu již od 1. srpna. Plzeňský kouč ale musí řešit nepříjemný problém, a to velmi úzký kádr. Do přípravy se totiž nezapojila hned čtveřice hráčů. Kvůli zdravotním problémům netrénuje Miroslav Dvířka, tým nadále postrádá i Froňka, Märze a Haniše. „Počet hráčů opravdu není ideální," povzdechl si Zdeněk.

Jediným úplným novicem v týmu je Pavel Veselý. „Pavel studuje a pracuje v Plzni. K nám přichází hostovat z druholigového Tábora, jehož je kmenovým hráčem," objasnil trenér týmu.

Z juniorky U19 byli do hlavního týmu přeřazeni Ondřej Fleischhans, Martin David a Štěpán Partyngl. V úvodu září se plzeňská Lokomotiva účastnila pražského turnaje za účasti dalších pěti týmů.

Plzni byl do skupiny přisouzen Benešov a domácí Basket Košíře. Prvně jmenovaný celek Západočeši porazili 74:70, ve druhém zápase ale padli 50:66. V souboji o třetí místo pak Lokomotiva dokázala porazit litoměřický Slavoj 68:57.

„Souhra na obou polovinách hřiště měla k ideálu hodně daleko," hodnotil vystoupení na turnaji trenér Zdeněk.

Každým zápasem se mu ale projev týmu zdál lepší. „Je to tak, nicméně start do nového ročníku se kvapem blíží a nás čeká ještě hodně práce," doplnil v rozhovoru pro oficiální klubové stránky Lokomotivy.

V dalším přátelském zápase poměřil plzeňský celek síly s Pískem. Tým byl znovu oslaben o několik hráčů a soupeři podlehl 53:69.

„V tomto zápase šlo spíše o kvalitní přípravu a zkoušení určitých herních variant," říká David Zdeněk. „Taková konfrontace nám vždy otevře oči a odhalí nedostatky. Dnes jich bylo mnoho," míní trenér.

Před startem soutěže si Plzeňští dopřejí ještě tři přátelská utkání – v úterý s Klatovy, poté doma s Pískem. Generálku obstará zápas s Domažlicemi.