Plzeňané tahali od začátku za kratší konec pomyslného provazu a po poločase prohrávali o devět bodů. Ve třetí části se sice zvedli, ale Litoměřice si vítězství už nenechali utéct.

„Bohužel od začátku vše příliš nevycházelo. Kvůli komplikacím v dopravě jsme přijeli pozdě a hráči tak neměli čas na klasickou rozcvičku. To se projevilo v první čtvrtině, kdy jsme byli enormně impotentní ve střelbě. Soupeř pak navýšil svůj náskok, který jsme stáhli ve třetí části na rozdíl dvou bodů. Se střelbou se ale naši stěžejní hráči enormně trápili a neměli jsme tak sílu na obrat. V závěru jsme trochu kombinovali obranu, což nám na chvíli pomohlo. Domácí ale našli odpověď, když jejich nejlepší hráč Karlovský vládl v podkošovém prostoru. Nás naopak trápily individuální chyby a nepřesnosti, kvůli nimž jsme prohráli," mrzelo trenéra Lokomotivy Erika Eismana.

Lenka Bernardová. 
Boxerka Bernardová počtvrté obhájila český titul

Situace v horní části tabulky se tak zase o něco více vyrovnala.

„V případě rovnosti bodů není třetí místo pro nás ohroženo, protože máme lepší skóre ze vzájemných zápasů s Litoměřicemi. Každopádně je to varovný prst před vánoční přestávkou, v níž se chceme dobře připravit na zbývající čtyři zápasy základní části. Chtěl bych zároveň popřát všem hráčům a fanouškům hezké Vánoce," dodal kormidelník Lokomotivy.

Další zápas sehrají Plzeňané až po Novém roce, kdy přivítají v pátek 6. ledna od 19 hodin liberecký Lynx.

Slavoj Litoměřice - Lokomotiva Plzeň 70:64
Čtvrtiny: 12:9, 26:20, 17:18, 15:17. Sestava a body Plzně: David 14, Aušprunk 13, Mach 8, Lejsek 4, Froněk 0, Sůva 6, Jirák 6, Honomichl 7, Winter 2, J. Zeman 4.

Tabulka basketbalové I. ligy - skupina západTabulka basketbalové I. ligy - skupina západZdroj: Deník/Dominik Rejthar