Do tradiční bouřlivé atmosféry odjeli Západočeši v hodně poslepované sestavě. Vinou pracovních povinností, zranění či disciplinárních trestů se zápasu v Písku zúčastnilo v dresu BK Lokomotiva pouze devět hráčů. Ti i přes svůj hendikep vstoupili do utkání aktivně. Bohužel, na více než dvoubodové vedení se hosté nedostali. A to zejména vinou nevynucených ztrát a nepřesných trestných hodů. V polovině duelu bylo skóre 45:43 pro domácí. Vše se zlomilo ve třetí čtvrtině, která plzeňským hráčům nevyšla a kterou prohráli poměrem 20:11. Lokomotiva i přes zlepšený výkon v poslední části zápasu už manko dohnat nedokázala.

„V tomto utkání vyhrál tým, který udělal méně taktických chyb a naopak chyby soupeře dobře využil ve svůj prospěch, a to musím kolegiálně uznat, že byl domácí celek. My jsme sice předvedli bojovný a týmový výkon zejména Lukáš Karlíček, ale bohužel jsme často zaostávali v některých činnostech. Třeba na obranném doskoku hráčů z perimetru a trestných hodech, slabé obraně jediného střelce domácích Petra Šlechty a naopak zbytečném přistupování k hráčům, kteří preferovali pouze hru jeden na jednoho,“ hodnotil duel trenér Plzně Erik Eisman.

Sokol Písek – BK Lokomotiva Plzeň 81:72
Průběh utkání: 23:25, 45:43, 65:54. Sestava a body Plzně: David 19, Karlíček 12, Lejsek 12, Zeman 11, Král 8, Vyleta 6, Mach 4, Froněk, Doljak. Trenér: Erik Eisman.

Ze zápasu městského přeboru mezi Rapidem B (v oranžových dresech) a Lhotou B (ve žlutém).
FOTO: Blovice remizovaly v Merklíně