V rámci 4. kola Českého poháru přijede do Plzně dlouholetý účastník nejvyšší domácí soutěže, mužstvo USK Praha.

Ve 3. kole poháru si hráči Lokomotivy hravě poradili s Jiskrou Domažlice, když na jejich palubovce zvítězili 57:82. Nyní je však čeká daleko těžší protivník. Los Českého poháru Plzeňanům přisoudil tým USK Praha, tradičního účastníka nejvyšší české soutěže Kooperativu NBL. Diváci a všichni fanoušci se tak mohou těšit na kvalitní basketbal.

„Postavit se proti jakémukoli celku z Kooperativa NBL znamená výzvu, je to zároveň svátek basketbalu pro celý klub a jeho příznivce. Budeme moci na vlastní kůži okusit, jaký je rozdíl mezi nejvyšší soutěží a I. ligou," sdělil hlavní trenér Lokomotivy D. Zdeněk.

„Přesto věřím, že dokážeme být konkurenceschopní a všichni si tuhle událost užijeme a vezmeme si podněty do dalšího tréninku," dodal plzeňský kouč.

USK Praha zaujímá v tabulce NBL desátou příčku, zatím dokázal zvítězit jen dvakrát a prohrál již sedmkrát. Ve svých řadách má však mnoho talentovaných hráčů, doplněných o dvě zahraniční posily z Bosny a Hercegoviny. Někteří prošli mládežnickou i seniorskou reprezentací.

V rámci poločasu proběhne mini utkání mladých hráčů Lokomotivy, o přestávkách se budou starat o zábavu plzeňské roztleskávačky – Pilsen cheerleaders. Diváci se tak mají určitě na co těšit.

Utkání se hraje dnes od 19.00 hodin v Městské sportovní hale na Slovanech.