Za účasti primátora Plzně Martina Baxy se v reprezentativních prostorách radnice vyhlašovali vítězové čtyř kategorií.

V dospělých obhájil loňské prvenství sprinter AK Škoda Plzeň Jiří Kubeš, který na republikovém šampionátu získal bronz v běhu na 110 metrů překážek a na trati 200 metrů. Na mistrovství Evropy v Berlíně odjel jako náhradník štafety 4x100 metrů. „Za vítězství jsem rád, ale byl to pro mě šok, protože jsem čekal, že vyhraje Terka Petržilková, která startovala na halovém mistrovství světa,“ řekl Jiří Kubeš.

Prvenství vnímá jako motivaci do další práce. Z letošních úspěchů si nejvíce považuje účast na evropském šampionátu, i když byl v Berlíně jako náhradník.

Ilustrační foto
Jerigo stáhlo proti Wizards pětigólové manko, ale přesto padlo

V kategorii juniorů zvítězil diskař Jakub Forejt z AK Škoda Plzeň. Ten se prezentoval devátým místem na mistrovství světa juniorů, vyhrál domácí juniorské mistrovství i tuzemský šampionát do 23 let. Na mistrovství ČR mužů skončil třetí. Úspěšný byl i v hodu kladivem, v němž získal stříbro na republikovém šampionátu juniorů. „Myslel jsem, že vyhraje Kačka Skypalová, která na mistrovství světa dopadla lépe. Za ocenění jsem rád. Mrzí mě ale, že jsem si kvůli nemoci nemohl cenu přijít převzít na radnici,“ uvedl Jakub Forejt.

Osmnáctiletý diskař vyzdvihl start na mistrovství světa juniorů v Tampere a třetí místo na republikovém šampionátu mužů.

Mezi dorostenci dominovala dálkařka Linda Suchá. Atletka Sokola Plzeň-Petřín před pár dny přestoupila do AK Škoda Plzeň. Sedmnáctiletá Suchá byla šestá na mistrovství Evropy dorostenek a olympiádě mládeže. Vyhrála dorostenecké mistrovství ČR.

V kategorii žactvo zvítězila oštěpařka Petra Sičaková z Atletclubu Nýřany. Talentovaná atletka brala zlato z mistrovství ČR.

HC Škoda Plzeň - HC Karlovy Vary
Extraliga je zpátky. Plzeň se srazí s Libercem