Záchranné složky zasahovaly v neděli hned u několika nehod. Nejvážnější dopady měla odpolední havárie auta v Plzni u Makra na Borských polích. "Z auta, které se při nehodě převrátilo na střechu, jsme transportovali muže ve věku zhruba 50 let s vážnými zraněními na urgentní příjem fakultní nemocnice," uvedla Andrea Divišová ze záchranné služby.

Podobně dopadlo také dítě, které srazilo v podvečer auto u Boleváku. "Mladší dítě bylo během transportu při vědomí, ale ve vážném stavu. Převezli jsme jej na urgentní příjem," informovala Divišová.

Nabouraný trolejbus

V Plzni-Božkově odpoledne nečekaně přerušil jízdu trolejbus linky číslo 12. Stalo se tak poté, co opilý Ukrajinec narazil s osobním autem do betonovéhon zátarasu, vjel na zastávku a narazil do plotu rodinného domu, přičemž zadní část auta skončila ve dveřích trolejbusu. Na zastávce v té době naštěstí nikdo nebyl, cestující stihli před nehodou nastoupit. Opilý řidič poté nadýchal 1,68 promile alkoholu.

Zácpa a kolony aut provázely řidiče, kteří se chtěli dostat do centra Plzně z okrajových sídlišť a severního Plzeňska, po celou sobotu.
V Plzni se srazila sanitka s autem, provoz komplikují opravy na Karlovarské