První se stala poblíž Lužan, kde muž nezvládl řízení a skončil s autem na střeše. „Dvaadvacetiletého muže jsme transportovali do FN Plzeň. Je při vědomí a není v ohrožení života,“ sdělila mluvčí Záchranné služby Plzeň Veronika Albrechtová.

Další auto na střeše skončilo poblíž Chotěšova směrem na Dobřany. „Pětašedesátiletá žena byla převezena při vědomí do FN Plzeň a šestašedesátiletého muže se středně těžkým poraněním jsme transportovali na urgentní příjem FN Plzeň,“ řekla mluvčí.

Ve čtvrtek v podvečer následovaly další nehody. Dva osobní vozy se střetly opět u Chotěšova, směrem na Stod. "Žena r.1999 po vyproštění z jednoho z vozů je transportována při vědomí a se středně těžkým poraněním do FN Plzeň na urgentní příjem. Nezraněný muž byl naším lékařem ponechán na místě," informovala za záchranáře Andrea Divišová. "

"Řidička jela s vozem Opel Corsa od Chotěšova na Stod. V pravotočivé zatáčce vyjela do protisměru a střetla se s vozem Opel Astra, který řídil 31letý muž," doplnila mluvčí policie Martina Korandová s tím, že u obou účastníků nehody byla dechová zkouška na alkohol negativní.

Bouralo se také v Plzni, v křižovatce ulic Železniční x Mikulášská. I zde se nehoda neobešla bez zranění. Ženu ročník 1967 s lehkým zraněním záchranáři převezli do FN Plzeň. Nikdo další záchrannou zdravotnickou službu nepotřeboval.

Čelní střet v Nýřanech si vyžádal poranění hlavy. K nehodě dvou osobních vozů došlo po osmnácté hodině směrem na Blatnici. 51letá žena byla převezena s poraněním hlavy na chirurgii FN Lochotín.

Ilustrační foto
Nový jízdní řád vzbuzuje obavy