V zatáčce se tam čelně střetly dva osobní vozy. Jednoho z řidičů museli hasiči vystříhat, poté ho ve velmi vážném stavu transportoval vrtulník do Plzně.

„Řidič ze severního Plzeňska, ročník 1997, jel s vozidlem značky Škoda Yeti ve směru od Kokšína na Dehtín. Před desátou hodinou dopoledne vjel z nezjištěných příčin s vozidlem do levé poloviny vozovky a narazil do protijedoucího vozidla značky Škoda Octavia, které řídil muž ze Sušicka, ročník 1970. Po nárazu zůstalo vozidlo Škoda Octavia částečně v silničním příkopu a druhé na vozovce,“ uvedla Dana Ladmanová z klatovské policie.

Zraněným se od posádek přijíždějících aut ihned dostalo první pomoci. „Jsem členem Českého červeného kříže, takže jsme ihned běžela na pomoc. Spolu s jednou zdravotní sestrou jsme muži zaklíněnému v autě zafixovaly krk a hlídaly životní funkce až do příjezdu zdravotnické záchranné služby, s níž jsme potom spolupracovaly,“ řekla Deníku na místě žena, která přijela k nehodě mezi prvními.

Muže z octavie nebylo snadné dostat z vozu. "Museli jsme použít hydraulické vyprošťovací zařízení, zásah byl náročný," řekl Deníku na místě hasičský velitel zásahu Petr Beran. Pro zraněného musel přiletět vrtulník. „Měl těžká zranění, ale byl při vědomí. Další dva muže, ročník 1997 a 2001, jsme se středně těžkými zraněními a při vědomí transportovali posádkami RZP do Klatovské nemocnice,“ doplnila Andrea Divišová ze ZZS.

Nehoda silnici zablokovala na zhruba 2,5 hodiny, nyní již je průjezdná.

Odhadnutá hmotná škoda činí 280 tisíc korun, policie dopravní nehodu dále šetří.

Tři oříšky pro Popelku na Švihově.
Z archivu Deníku: Princ Pavel Trávníček přijel do Švihova za Popelkami