Vážná dopravní nehoda se odehrála před desátou hodinou v Kožlanech na severním Plzeňsku. "Střetl se tady motorkář s traktorem. Na místo byl povolán vrtulník," informoval Martin Brejcha za záchranné služby. "Řidiče skútru jsme přepravili s vážnými zraněními letecky na urgentní příjem fakultní nemocnice v Plzni na Lochotíně," dodal.

Krátce po desáté hodině zastavila nehoda v Plzni provoz tramvají číslo 4. U Severky totiž tramvaj srazila ženu. "Zranění ženy hodnotíme jako vážná. Převezli jsme ji na urgentní příjem fakultní nemocnice na Lochotíně," informoval Brejcha. Ženu srazila tramvaj jedoucí z centra na Košutku hned za křižovatkou ulic Sutdentská a Gerská v místě určeném pro přecházení. "Přesné okolnosti šetříme. Řidič tramvaje se podrobil dechové zkoušce na alkohol s negativním výsledkem, u zraněné ženy nebylo možné provést dechovou zkoušku," uvedla mluvčí policie Veronika Hokrová s tím, že vyšetřování nehody omezilo provoz v levém jízdním pruhu. Dopravní podniky místo tramvají nasadily autobusy. "Tramvaje odbočovaly na Lidickou a otáčely se na točně v Mozartově ulici," informoval dispečer Plzeňských městských dopravních podniků. Provoz byl plně obnoven krátce před jedenáctou hodinou.

Záchranáři zasahovali ráno také u Města Touškova. Tady havarovalo osobní auto mimo silnici a skončilo na střeše. Zraněný muž skončil s lehčími poraněními na úrazové ambulanci fakultní nemocnice v Plzni.

Akce Čistá řeka Berounka 2018.
FOTO: Vodáci uklízeli Berounku z lodí