Krátce před třetí hodinou se na silnici I/27, která spojuje Plzeň a Klatovy, střetla před Přešticemi dvě osobní auta. "Při nehodě došlo ke smrtelnému zranění," uvedla mluvčí policie Veronika Hokrová. "Policisté na msítě provádějí neodkladné a neopakovatelné úkony, vozovka je v místě nehody zcela uzavřena," řekla mluvčí po půl čtvrté odpoledne.

"Na místě jsme ošetřili ženu a muže, oba ve věku 38 let. Se středně těžkými zraněními byli při vědomí transportováni na akutní příjem Fakulntí nemocnice Plzeň. Na akutní příjem jsme převezli také dvě děti s lehčími zraněními," uvedla mluvčí záchranné služby Mária Svobodová. "U muže z druhého automobilu záchranáři zahájili neodkladnou kardio-pulmonálni resuscitaci, přes veškerou snahu zasahujících se nepovedlo obnovit životní funkce zraněného. Lékařka konstatovala jeho úmrtí na místě," pokračovala Svobodová.

"Podle prvnotních informací přejel po projetí pravotočivé zatáčky jeden z vozů do protisměru, kde došlo k čelnímu střetu. Obě vozidla zůstala po nehodě mimo komunikaci," uvedla mluvčí policie. Přesnou příčinou a okolonostmi nehody se policisté dále zabývají.

Volební štáb hnutí ANO v Plzni.
V Plzni budou vládnout ANO, Piráti a STAN. Primátorem bude Zarzycký