K nehodě došlo v úterý po desáté hodině dopoledne u Nepomuku ve směru na Kasejovice. "Vozidla se střetla asi 500 metrů za Nepomukem. Osoba, která cestovala v osobním automobilu, nehodu nepřežila," uvedl mluvčí policie Jan Koželuh.

Sedmdesátiletý řidič Škody 120 vjel do protisměru, kde ho smetl kamion. Ten auto totálně sešrotoval a senior přišel při střetu o život. Podle zástupce firmy Jana Šestáka, které nákladní auto patří, řidič náklaďáku vyvázl bez zranění. „Škody jsou na návěsu," uvedl na místě nehody Šesták. Dodal, že podle svědků nehody jel řidič škodovky od Písku a střídavě jel pomalu a rychle. „Vypadalo to na nevolnost. Jel v protisměru až u krajnice. Kdyby nenarazil do našeho náklaďáku, skončil by na svodidlech," tvrdil Šesták.

Omezení provozu v místě nehody se pravděpodobně protáhne až do večerních hodin. "V současné době probíhá přeložení nákladu na náhradní kamion, poté se teprve může začít s vyproštěním vlastního vozidla, kterépři nehodě skončilo mimo silnici," uvedl mluvčí policie.