Případ policie stále vyšetřuje, čeká na znalecké posudky. Řidiče, který má řidičský průkaz jen na malý motocykl, zatím neobvinila. Při nehodě zemřela jeho 24letá spolujezdkyně, další tři lidé včetně policisty byli zraněni.
Nehoda se stala před měsícem v sobotu 28. prosince. Řidič vozu Škoda Felicia natankoval u čerpací stanice na kraji Plzně v Křimicích, nezaplatil a ujížděl velkou rychlostí do centra města a poté přes Skvrňany směrem na Vejprnice. Po zhruba čtyřech kilometrech dostal na konci Vejprnické ulice těsně za Plzní smyk a vjel do protisměru, kde se srazil s peugeotem, v němž zranil dva lidi, z toho jednu ženu vážně. Následně se auto odrazilo a narazilo do vozu policejní hlídky, stojícího mimo komunikaci. Hlídka tam podle policie prováděla běžný výkon služby, zraněn byl jeden policista.

Dvaatřicetiletý řidič z jižních Čech skončil ve vážném stavu na anesteziologicko-resuscitačním oddělení plzeňské fakultní nemocnice. Středně těžká zranění utrpěl dvaatřicetiletý muž a o dva roky starší žena z peugeotu. Policista byl zraněn lehce.

Řidič je podezřelý ze spáchání dvou trestných činů, a sice usmrcení z nedbalosti a těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti. Soud za ně může uložit až tříletý trest. Policie jej ale zatím neobvinila, čeká na znalecké posudky z oboru silniční dopravy.