„Řidička, ročník 1999, jela se spolujezdkyní, taktéž ročník 1999, s vozidlem Opel Astra ve směru z Nýrska na Klatovy, když na úrovni obce Starý Láz z dosud přesně nezjištěných příčin přejela do protisměru, kde se srazila s protijedoucím vozidlem Seat Leon,“ informoval policejní mluvčí Ondřej Hodan.

Pro jednu z dívek v opelu měl bohužel střet fatální následky. „U spolujezdkyně byla ihned po příjezdu zahájena kardio-pulmonálni resuscitace, přes veškerou snahu zasahujících se ale nepovedlo obnovit její životní funkce. Mladá žena podlehla svým zraněním na místě,“ uvedla krajská mluvčí zdravotnické záchranné služby Mária Svobodová s tím, že řidička opelu utrpěla středně těžká zranění a při vědomí byla letecky transportována na akutní příjem Fakultní nemocnice Lochotín.

Ve vozidle Seat Leon cestovalo pět osob, tři z nich utrpěly zranění. „Záchranáři na místě ošetřili muže a jeho spolucestující, muže a slečnu, všichni jsou ročník 2004. S lehčími zraněními byli transportováni do Klatovské nemocnice,“ řekla Svobodová.

„Alkohol byl u řidičky i řidiče vyloučen dechovou zkouškou. Případem se dále zabývají kriminalisté a u zemřelé ženy byla vyšetřovatelem nařízena soudní pitva,“ uzavřel Hodan.

Lukáš Prantl u klatovského soudu a nehoda, kterou způsobil.
Po pěti dvanáctkách způsobil těžkou nehodu. Vyvázl s podmínkou