„Na místě zasahovaly čtyři jednotky profesionálních hasičů a dvě drážní, z osobního vlaku vyprošťovaly jednu osobu. Vlak se při srážce vykolejil. Operační středisko záchranky vyslalo k místu nehody dva vrtulníky, do kterých hasiči pomáhali přesunout zraněné. V dodávce cestovalo pět lidí, čtyři byli zranění, u jednoho člověka lékař konstatoval exitus. Ve vlaku bylo šest lidí včetně strojvedoucího, tři z nich byli zranění,“ konstatoval mluvčí středočeských hasičů Jaroslav Gabriel.

Mluvčí středočeské záchranky Petra Effenbergrová k nehodě uvedla: „Jedna osoba svým zraněním na místě podlehla, další žena a muž utrpěli vážná mnohačetná poranění, po intenzivní lékařské péči byli vrtulníky transportováni do plzeňské a pražské střešovické nemocnice. Dvě děti předškolního věku a žena mají středně těžká poranění a po ošetření byli všichni přepraveni pozemní cestou do motolské nemocnice.“

Ilustrační foto.
Policisté letos napočítali více nehod, ale s mírnějšími následky

„Řidič dodávky zraněn nebyl, žena, která s ním cestovala, i přes veškerou snahu záchranářů zraněním podlehla. V osobním vlaku cestovalo pět osob a strojvedoucí. Ten vyvázl bez zranění. Okolnosti zavinění nehody jsou v šetření, železniční přejezd je nechráněný, nejsou na něm závory, pouze výstražní světelná signalizace," dodala policejní mluvčí Michaela Richterová.

Celkové škody byly odhadnuty na 5 160 000 Kč s tím, že 5 milionu je škoda na vlaku, 150 tisíc na dodávce a 10 tisíc na trati.
Příčiny a okolnosti vzniku mimořádné události jsou v šetření Drážní inspekce.

Ilustrační foto
Muž skočil pod vlak. Střet nepřežil
ilustrační
Opilý "neřidič" srazil starší ženu
Ilustrační foto.
Vážná nehoda u Sýkořice. Pro řidiče musel přiletět vrtulník