Řidiči, kteří se chystají jet po dálnici D5 ve směru z Plzně na Prahu, čekaly v úterý dopoledne komplikace. Před 64. kilometrem v úseku mezi Rokycany a Ejpovicemi totiž havaroval kamion.

K nehodě došlo po půl páté hodině ranní. Automobil vezl mražené potraviny. „Kamion se převrátil na bok a jeho část zasahuje i do pravého jízdního pruhu. Nehoda se obešla bez zranění osob a požití alkoholu řidičem bylo vyloučeno dechovou zkouškou. Všechny okolnosti nehody šetří dálniční policisté," konstatovala policejní mluvčí Jana Tomková.

Po sedmé hodině se začalo s překládkou obsahu návěsu. „Dálnice je částečně průjezdná, řidiči mohou k jízdě využít levý jízdní pruh. Během dopoledne však bude kvůli vyprošťování kamionu doprava v tomto úseku krátkodobě zcela uzavřena," upozornila Tomková. K uzavření dálnice došlo v 11 hodin. Dálncie by měla podle policie být opět průjezdná po poledni.

Asi dvacet minut po sedmé hodině se na D5 stala další nehoda, tentokrát na 123. kilometru nedaleko Starého Sedliště na Tachovsku. Do svodidel tam také ve směru na Prahu narazila dodávka. Havarůvaný vůz ovšem stojí v odstavném pruhu a místo nehody je kvůli silnému provozu průjezdné s opatrností.