Traktor na střeše, jeho přívěs na kolech, tak dopadla úterní odpolední nehoda, k níž došlo ve Ždírci. Traktor se na tamní návsi vinou řidiče překotil zhruba půlhodinu po 13. hodině.

"Mladý řidič, rok narození 1995, nepřizpůsobil styl jízdy stavu a povaze vozovky, přejel do protisměru a traktor převrátil," okomentoval příčinu havárie policejní mluvčí Jan Koželuh. Šofér podle něj utrpěl jen lehčí zranění, dechové zkoušce na přítomnost alkoholu se podrobil - její výsledek byl negativní.

Na ždírecké návsi zasahovali také dobrovolní hasiči z Blovic a profesionálové z Nepomuku. "Společně s jednotkou SDH Blovice na místo dorazila ZZS, hasiči z Nepomuku přijeli vzápětí. Zdravotníci si ihned převzali do péče řidiče, který utrpěl především povrchová zranění, na další zdravotní komplikace si nestěžoval. Hasiči zajistili stroj proti požáru, zasypali uniklou naftu a olej sorbentem a zabránili dalšímu úniku kapalin. Po dobu vyšetřování hasiči na místě řídili dopravu," popsala zásah mluvčí Pavla Jakoubková.