Kristián KolářNarozen: 30. června 2000 v Písku.
Vzor: Pekka Rinne (Nashville Predators, NHL).
Statistiky z minulé sezony: Mladší dorost Plzně – 28 zápasů, 22 výher, úspěšnost zásahů 93,73%, průměr inkasovaných branek 1,76. 

„Jsou to ty největší zkušenosti, které jsem dosud získal. Trenéři v národním týmu jsou velmi zkušení a dají vám opravdu hodně, je s nimi výborná spolupráce," hodnotil devítidenní kemp v Třemošné brankář, jehož vzorem je jeden z nejlepších světových gólmanů – Fin Pekka Rinne z Nashvillu.

Co bylo náplní tréninkového kempu s národním týmem do 17 let?
Nejprve se jednalo jen o kemp pro brankáře, kde jsme dvakrát denně trénovali na ledě a dvakrát denně na suchu. Takhle to bylo každý den. Na hráčském kempu, který trval čtyři dny, jsme byli dvakrát na ledě a večer měli výběh na hotel.

Jakou jste měli partu?
Výbornou! Na pokoji jsem byl s brankářem Martinem Altrichterem, což je syn bývalého extraligového brankáře. Parta byla opravdu super, s kluky byla velká sranda.

V podobném složení vás 
3. srpna čeká odlet do Ameriky na turnaj s reprezentací. Jak se těšíte?
Jsem rád, že pojedeme v prakticky stejné partě. Těším se tam moc, bude se hrát na malém hřišti, což bude něco úplně jiného než tady. Aspoň si to vyzkouším a poznám jinou zemi. Hrozně moc se na to těším.

Jak náročné jsou tréninky 
s reprezentací?
Určitě hodně náročné. Každý tam jede na více než sto procent, protože se snaží předvést tak, aby se dostal do reprezentace. To totiž všichni chceme. Jsou to ale ty největší zkušenosti, které jsem v životě získal. Přístup trenérů je výborný, skvěle se s nimi spolupracuje.

Nedělá člověku problém, že se dostane mezi partu lidí, které z dřívějška moc nezná?
Nedělá. Zpočátku ty ostatní kluky sice třeba vůbec neznám, ale po pár dnech, kdy jsme spolu pořád na hotelu a na ledě, se poznáme. Všechno je potom naprosto v pohodě a problém to nedělá.

Před minulou sezonou jste do Plzně přišel z Písku. Této změny tedy asi nelitujete…
Rozhodně ne, díky tomu jsem se hokejově obrovsky posunul. S trenéry je to tady úplně jiné, než to bylo v Písku. Máme tu trenéry brankářů, což je obrovská výhoda. Všichni s námi výborně pracují, což je fajn.

S plzeňským mladším dorostem jste vyhráli základní část, poté jste ale vypadli v prvním kole. Jak byste ročník zhodnotil?
Měli jsme výbornou partu a v šatně byla sranda, rozuměli jsme si. Byla ale velká škoda, že jsme to nezakončili vytouženým titulem a smolně vypadli s Českými Budějovicemi hned v prvním kole.

A jaké budete mít ambice příští rok?
Určitě se budeme chtít dostat do play-off. A nejlépe ho celé vyhrát.