"Vážně poraněného, ale spontánně dýchajícího muže narozeného v roce 1988, transportujeme při vědomí na emergency fakultní nemocnice Plzeň," sdělil k ranní události za záchranáře Vítězslav Sladký.

Při nehodě na trati mezi Dobřany a Chlumčany utrpěl muž zranění, kterým podlehl. "Muž ročník 1995 utrpěl velmi vážná zranění, kterým na místě podlehl. Lékař záchranné služby konstatoval jeho úmrtí, na místo byl povolán koroner," sdělila za záchranáře Mária Svobodová.

Sobotní dvě nehody při nichž vlak zachytil člověka nejsou v kraji letos ojedinělé.

Začátkem roku šestačtyřicetiletého muže zachytil nákladní vlak v malé rychlosti, i tak ale muž utrpěl těžká zranění. Stalo se tak v Nýřanech, kde na vlakovém nádraží zachytil nákladní vlak 46letého muže. "Vlak se měl pohybovat pomalu, přesto muž utrpěl těžká zranění. Při transportu do nemocnice byl při vědomí," tehdy uvedl Vítězslav Sladký ze záchranné služby.

Trafika s novinami stála na plzeňském náměstí u dnešní zastávky tramvají nejméně od roku 1900. V dubnu zkrachovala.
Tradiční obchody nahrazují moderní

V polovině letošního července nedaleko zastávky Plzeň-Valcha srazil vlak ženu. "Sraženou osobu jsme našli a předali do péče záchranné službě," uvedl mluvčí hasičů Michal Holeček. "Asi 40letá žena utrpěla velmi těžká zranění a byla v kritickém stavu převezena na urgentní příjem Fakultní nemocnice Plzeň," řekla ke stavu zraněné mluvčí záchranné služby Mária Svobodová.

Koncem července záchranné složky vyjížděly do Blovic. "Vlak, který jel ve směru na Plzeň, se zde střetl s mužem nacházejícím se v kolejišti. V důsledku nehody došlo ke smrtelnému zranění muže," uvedla mluvčí policie Dagmar Jiroušková.

Začátkem srpna došlo k tragické nehodě na železničním přejezdu v Chodové Plané na Tachovsku. Vlak tam srazil a usmrtil sedmapadesátiletou ženu.

V kraji v roce 2021 zemřelo na kolejích čtrnáct lidí, ať již železničních, či tramvajových. Bylo to o tři méně než v roce 2020.