Auto v kolejišti v části trati číslo 190 mezi Blovicemi a Nezvěsticemi zastavilo v úterý po jedenácté hodině železniční provoz. Vůz, který zasahoval do kolejiště, byl Správě železniční dopravní cesty (SŽDC) ohlášen v 11:06 hodin. "Kvůli tomu, že automobil zasahoval do profilu trati, nebylo možné vypravit v tomto úseku vlaky," vysvětlila mluvčí SŽDC Radka Pistoriusová.

Mimořádná událost zasáhla osobní vlaky v obou směrech. Soupravy tak zůstaly stát jak v Nezvěsticích, tak i v Blovicích, kde zastavil také rychlík R 654 Rožmberk, který zde čeká na obnovení provozu. Protijedoucí rychlík 667 čeká na obnovení provozu na trati v Nezvěsticích.

Trať byla opět průjezdná krátce před jednou hodinou odpoledne.

O tom, co se stalo, informovala mluvčí policie. "Osobní automobil Citroen, který vlastní muž ročník 1933, zřejmě nebyl dostatečně zajištěn při parkování a před jedenáctou hodin sjel v zastávce Zdemyslice do kolejiště," uvedla mluvčí policie Iveta Kořínková. Ke střetu s vlakem naštěstí nedošlo. "Strojvedoucí zastavil v zastávce Zdemyslice a vůz v kolejišti oznámil," dodala mluvčí.

Ilustrační foto
Plzeň vysychá. Kdo je ohrožen?