„Na žádný zápas na Camp Nou se nedá zapomenout. Barcelona je skvělý klub, zahrát si proti ní je čest pro každého hráče. To se vám může poštěstit třeba jen jednou za život,“ říkal Michal Bílek s tím, že ani jeho současní hráči nejsou výjimkou.

„Všichni v týmu jsou dobře připravení, těší se, už aby to začalo,“ doplnil trenér Viktorie a po naléhání novinářů se přece jen ještě vrátil ke vzpomínkám na Betis.

Obě branky tehdy vstřelil z penalt stoper Trifon Ivanov, ale jednou si už už bral míč Michal Bílek. On se mě ptal, jestli půjdu, ale byl sebevědomý a vzal si ji on. Proměnil v zápase obě dvě,“ nezlobil se 56letý kouč na svého tehdejšího spoluhráče.

Odlet fotbalistů Plzně do Barcelony
Haló na letišti. Plzeň vyrazila do Barcelony, Horváth věří v překvapení a obranu

A přiznal, že teď je malinko klidnější než před těmi 31 lety. „Tehdy jsme hráli s Betisem o sestup a věděli jsme, že je pro nás hrozně těžké na Barceloně uspět. Teď jsme tady jako vítěz české ligy, daleko sebevědomější, než byl Betis,“ připomněl Michal Bílka uznal, že i tentokrát budou s Plzní proti Barceloně outsiderem.

„Ale jsme rádi, že tady můžeme hrát. Je to obrovská výzva zahrát si v tak silné skupině. Hned na úvod nás čeká obrovský favorit. Sám jsme zvědavý, jak si s tím poradíme,“ pokračoval plzeňský kouč, jehož tým drží neporazitelnost už 34 soutěžních zápasů.

„Měl bych pochopitelně obrovskou radost, pokud by se nám podařilo bodovat i tady. Ale víme, jak těžké to proti Barceloně je,“ říkal trenér Bílek, ale rozhodně se nevzdával předem

A jako příklad uvedl průměrný klub španělské ligy Rayo Vallecano, které v Barceloně uhrálo na úvod sezony bezbrankovou remízu. „Takže všechno je možné,“ dodal Michal Bílek před středečním zápasem v Barceloně, který začíná na Camp Nou od 21 hodin.