Předchozí
1 z 5
Další

Dušan Künstner hraje skoro již pět let fotbal za divizní Senco Doubravka, kde se postupně během let vypracoval v klíčového hráče. Předností šikovného štírka je také velká univerzálnost, kdy dokáže nastoupit ve středové řadě nebo na kraji obrany. Bohužel v poslední době jsou nižší fotbalové soutěže stopnuty kvůli koronavirové epidemii a od října tak nemohl zasáhnout do žádného utkání.

1Zdroj: Archiv

Kromě fotbalu hraje odchovanec plzeňské Viktorie Plzeň futsal za ligový Interobal Plzeň, s nímž v letošní sezoně ovládl poprvé v historii klubu základní část soutěže. Futsalisty čeká ke konci dubna a května play-off, v němž jsou žhavým kandidátem na titul. Pro Künstnera je nyní futsal jasnou prioritou, i když na fotbal, až se znovu rozběhne, nechce zanevřít. „Dokud jsem mladý, tak ještě jde na takové úrovni skloubit oba sporty na celkem vysoké úrovni. Divize je ale pro mě ve fotbale strop, pokud chci nadále hrát i futsal,“ upřesňuje třiadvacetiletý sportovec.

22Zdroj: Archiv

Hráč Interobalu byl také součástí českého futsalového reprezentačního výběru U21. Celkově nastoupil za reprezentační jednadvacítku ke 14 zápasům, v nichž zaznamenal 6 branek. S Plzní se také Künstner stal také ligovým mistrem v kategorii U19. 

33Zdroj: Archiv

S fotbalem začínal Dušan Künstner ve Viktorii Plzeň, kde strávil dlouhých deset let. Nejraději vzpomíná na All stars cup, kterého se každý rok s Viktoriíí zúčastňoval. „Ze začátku se vždy tento turnaj pořádal jen pro náš ročník, protože ho sponzoroval táta jednoho fotbalisty z jiného klubu. Konal se vždy v Praze na Slavii a bylo fajn poměřit síly se zahraničními týmy,“ vzpomíná Künstner na turnaj. Plzeňský rodák hrál v mládí i hokejbal za HBC Litice. V jedné lajně se tehdy sešel například s Matyášem Kantnerem, jenž nyní hraje hokej za Škodu Plzeň.  

44Zdroj: Archiv

Volný čas tráví Dušan především se svojí přítelkyní Markétou, která má rovněž rád pohyb a také zvířata. „Jsem rád, že teď vzhledem koronaviru můžeme spolu trávit více času, protože jinak je přes týden v Brně. Musím říct, že je opravdu závislá na pohybu, takže často někam vyrážíme. Protože studuje veterinu, tak má ráda zvířata. Nejraději by doma měla co nejvíce psů a koní, a na počtu rozhodně u ní nezáleží,“ říká s úsměvem Künstner, který občas také zajde s přáteli na zápas v bojovém umění MMA. 

55Zdroj: Archiv