Ten proměnil vítězně pouze jednu nominaci a to za album roku. Kromě hlavních cen byly předány i dvě speciální. Anetě Langerové za charitativní činnost a odměněna byla i studentka konzervatoře Barbora Haasová. Obdržela třicet tisíc korun na zahraniční stáž v Rakousku. Speciální ocenění si odnesla také kapela Tata Bojs, která během večera vystoupila.

Letošní výsledky hudební ankety Žebřík, reflektující z velké části hudební vkus tuzemské veřejnosti, byly včera vyhlášeny v Plzni. Tento rok není, co se týká vítězů, tak jednoznačný jako loni. Trojici cen si tehdy odnesl Miro Šmajda, ovšem letos jsou ceny rozloženy rovnoměrně. Žádný interpret nezískal více než jednu cenu, pokud tedy někdo nespojí kapelu Nightwork a vítěze v kategorii zpěvák roku Vojtu Dyka.

Letošní ročník se poprvé konal v plzeňském Parkhotelu, který dokáže přivítat stejný počet lidí, jako Inwest. Hlasování do ankety probíhalo během ledna a února a vzešlo z něj pět nominovaných v deseti kategoriích. Z těch si hlasující vybrali vítěze. Večerem provázel herec Tomáš Hanák a zpěvačka kapely Toxique Klára Vytisková.

Výsledky

Skupina: Nightwork
Album: Racek – Tomáš Klus
Skladba: Šrouby a matice - Mandrage
Videoklip:Polarity - Imodium
Zpěvák: Vojta Dyk
Zpěvačka: Anna K
Objev:Goodfellas 
Akce: České Hrady
Film: Alois Nebel
Průser: smrt Václava Havla
Speciální cena Žebříku: Tata bojs

Kompletní výsledky ankety Žebřík 2011 včetně její zahraniční části najdete na www.anketazebrik.cz.