Následkem toho došlo k těžkému zrakovému postižení, dětské mozkové obrně a opoždění psychomotorického vývoje. Díky intenzivní neonatologické péči lékařů  FN Plzeň a FN Motol překonala hlavní problémy. Michalka je krásná holčička, její bratr a starší sestřička jsou zdrávi. Mladí rodiče se vzorně o své děti starají a snaží se pokračovat i v další péči o Michalku tak, aby v dospělosti mohla vidět a chodit jako my. Péče je velice náročná, je předepsána celá řada terapií a rehabilitací v Plzni, v Praze i v Hájku u Rokycan, používání zvláštních očních čoček a dalších pomůcek, které zdravotní pojišťovna hradí jen částečně. Proto rodiče požádali o založení transparentního účtu, kde se soustřeďují prostředky pro tyto účely. Účet má číslo 2401389108/2010 a každý může konto posílit.

Výstavní sál Masné krámy byl plně obsazen. Díky plzeňské veřejnosti a sponzorům bylo na účet Michalky odesláno 30.500,-- Kč. Přes nepřízeň počasí se zúčastnili i Vozíčkáři Plzeňska. Atmosféra večera byla slavnostní a z přítomných vyzařovala snaha opravdové vzájemné pomoci. Večerem provázel velmi hezky Jiří Hlobil, vzácnými hosty byli guvernér distriktu 122 pan Jan Kalaš s chotí, sponzoři, zástupci FN a Mulačovy nemocnice, lékaři a terapeuti a přátelská plzeňská veřejnost, která si již našla cestu k lionským akcím. V programu vystoupili posluchači ZČU, Konzervatoře Plzeň a ZUŠ T. Brzkové se slavnými písněmi 60. a 90. let. Všichni měli veliký úspěch a my jsme měli radost z nové nadějné umělecké generace, která v Plzni vyrůstá.

Lions Club Plzeň Ladies od svého založení v září 2018 se zhostil velice dobře svých počátečních aktivit. Po Charter Night - začlenění do velké lionské rodiny, které se uskutečnilo v obřadní síni plzeňské radnice, následovaly další úspěšné akce – výstava oceněných fotografií o cestě vozíčkářky Míši na Altaj, zasazení Stromu lionské pomoci na nám TGM v Plzni a 1. benefiční koncert pro Michalku. Všech 24 členek klubu má v plánu další činnosti, které pomohou hezkým vztahům v Plzni a budou dále „množit dobro“.

We Serve – pomáháme!

Jana Flanderová a Eva Dortová, členky LC Plzeň Ladies