Představí se vysokoškolský pedagog, muzikant a vystudovaný výtvarník, v Plzni žijící rodák z Velké Británie Jeremy King, a Plzeňan Petr Zeman s desetiletou dcerou Emou. „S Jeremym v rozhlase vystavíme naše čtyři společné obrazy, dva z nich vznikly už před patnácti lety a dva teprve nedávno, kdy jsme se ke společné tvorbě opět vrátili,“ uvádí Petr Zeman. Dodává, že Jeremy King svou část výstavy pojal jako retrospektivu, vystavovat bude především plátna a v jeho tvorbě je patrný 'ostrovní' pohled na věc. Výtvarné umění vystudoval na ve Velké Británii.

Hlavním poznávacím znamením tvorby Petra Zemana je to, že používá nepotřebný materiál nebo industriální odpad. A tak v hale rozhlasu bude např. zavěšena do prostoru oboustranně pomalovaná reklamní plachta. Z plechu, který zbyde z přesných výpalků, zase vytváří funkční nábytek. „Svařuji i maluji,“ shrnuje svou tvorbu Petr Zeman a dodává, že nepohrdne ani vyhozeným oknem. I pod-malba na skle bude na únorové výstavě k vidění.

Tvoří už i jeho desetiletá dcera Ema. „Také využívá odpad. Svařovat jsem ji zatím nenechal, lepí ale materiál pomocí tavicí pistole. Na výstavě budou k vidění její kresby, linoryty i keramika,“ podotýká Petr Zeman.

Jeho tvorba je k vidění také v OC Centrum v Plzni-Doubravce na stálé výstavě či na radnici v Plzni-Slovanech, pro niž vytvořil vitráže na schodiště.

Vernisáž výstavy se koná v budově rozhlasu v pondělí 4. února od 17 hodin a vystou-pí na ní kapela Poitín, s níž Jeremy King hraje. Je také členem kapely Lignit.

Lukáš Socha (vpravo) a Tomáš Vaňourek.
Zikmund 100 začne v Papírně