Vydali už knihy o cestách po Jižní Americe či Novém Zélandu, ale také o putování podél Střely nebo Vltavy. Nově teď čtenáře zvou na výpravu okolo šumavské Vydry. Kniha s názvem Vydra – První dáma Šumavy byla pokřtěna na konci roku v Sušici.

„Jsem kluk od Otavy – vyrostl jsem v jihočeském Písku a Otava je pro mě stále řeka, která mi voní životem a energií, a proto chci o ní vyprávět čtenářům. Má však dvě matky – Křemelnou a Vydru, takže své vyprávění, musíme začít u nich,“ vysvětluje Libor Chvojka. Se svým kamarádem Janem Kavalem se tedy vydali okolo Křemelné a kniha Křemelná – nedostupná krása opuštěné řeky vyšla v roce 2016. Teď čtenářům zprostředkovávají svou pouť okolo Vydry.

Renáta Fučíková (vlevo) se svými studenty představuje výstavu Česká zima, která v DEPO2015 potrvá do 10. března.
Studenti ztvárnili sportovní příběhy české zimy

I když je Vydra řekou, okolo níž proudí tisíce turistů, museli Jan Kavale a Libor Chvojka získat povolení pro vstup do 1. zóny Národního parku Šumava, a tak mají čtenáři možnost prohlédnout si snímky i ze 'zapovězených míst' severozápadních svahů Blatenského vrchu a úpatí Velkého Roklanu, kde Vydra pramení. Pak už postupují po proudu řeky až k soutoku Vydry a Křemelné, jímž vzniká Otava. Na cestu okolo této řeky se oba autoři právě chystají a knihou o Otavě završí svou trilogii.