Podle obvyklé frekvence by sice letos měla vydat novou desku, ale vzhledem ke zdravotním i vztahovým komplikacím v loňském roku si na nové písně posluchači budou muset počkat. O to překvapivější ale budou její obvyklé hity.

Věra Martinová koncertovala v Měšťanské besedě naposledy na podzim 2014. Tehdy také zněly její nejznámější písně. Jednalo se totiž o vzpomínkový koncert u příležitosti 25 let její sólové kariéry. A začínala tehdy slavit i půlkulaté životní výročí 55 let. Právě oslavy půlkulatin a celý loňský rok jí ale příliš nevyšel.

Zřejmě opět kvůli vysokému pracovnímu tempu se zpěvačka cítila unavená a lékaři u ní na jaře zjistili zápal plic a zánět žlučníku. Skončila kvůli tomu v nemocnici a po propuštění si dala od hraní čtyři měsíce pauzu. Ke koncertování se vrátila až v listopadu. Ovšem k trochu jinému. Během přestávky se totiž definitivně rozešla se svým manželem hudebníkem Jaroslavem Petráskem, a to i po pracovní stránce. A postavila kolem sebe novou kapelu.

Věra Martinová, 6. 10. Měšťanská beseda

„Jsou to mladí talentovaní hudebníci. Přináší do mých písní nový vítr, čerstvost a zajímavé nápady, takže i když budeme hrát pro mé fanoušky možná notoricky známé písničky, určitě budou mile překvapeni. A já se na to budu těšit," vzkazuje hudebnice a zpěvačka s tím, že nových aranží se dočkaly i songy jako Nebe, peklo, ráj, Toulavý džíny nebo Na vrcholky hor.

A protože se Věra Martinová rozhodla více odpočívat a pečovat o své zdraví, odehraje letos jen deset velkých vystoupení. Na to plzeňské jsou již vstupenky v předprodeji.