Zpěvačkou roku se stala Anna K.Zdroj: Deník / Říský Milan„Děkuji, že můžu žít,“ řekla v pátek večer na pódiu plzeňského Depo2015 zpěvačka Anna K. poté, co si převzala už čtvrtou sochu Václava Česáka za vítězství na Žebříku v kategorii zpěvačka roku 2017. Anna K. v této hudební anketě časopisu iReport zvítězila už v letech 2011, 2012 a 2013. Zpěvačka se netají tím, že nedávno bojovala se zákeřnou nemocí. Nejprve však poděkovala všem, kteří mají rádi hudbu. "Cením si lidí, kteří chodí na živou muziku," neskrývala dojetí a prozradila, že na Žebříku pařila už v době, kdy mnozí z těch, co ji v pátek večer pod pódiem aplaudovali, ještě nebyli na světě. Hudební anketa se totiž poprvé konala před čtvrt století. To ostatně připomenul i historický videozáznam z roku 1993, na němž ředitel hudebních cen Žebřík Jarda Hudec, v účesu typickém pro 90. léta minulého století, který nosil i Jarda Jágr, předává ocenění Petru Jandovi. Za chvíli si podobnou scénu oba aktéři zopakovali naživo před zaplněným depem. "Petr vypadá pořád stejně," poznamenal Jarda Hudec, když rockovému matadorovi, lídru kapely Olympic, předával speciální cenu magazínu iReport. Pak už Petr Janda s Olympicem zahrál největší hity této nejstarší české kapely.

Snímek ze středy uveřejněný v databázi birds.cz zachycuje čápa na pouliční lampě na Třídě 5. května ve Stříbře.
Čápi jsou falešní poslové, ale jaro se přesto blíží

Nejčastěji moderátorská dvojice - Jitka Shneiderová a Tomáš Hanák - povolala na pódium zpěváka, skladatele i textaře Tomáše Kluse. Ten totiž uspěl hned v pěti kategoriích, i když vyhrál pouze jednu - napsal nejlepší skladbu roku. Jmenuje se A pak a zpívá v ní se svou ženou Tamarou. "Přišla za mnou do zkušebny, že si zabouchla dveře od bytu a nemá klíče. Tak jsem jí řekl, ať si se mnou zazpívá. A tak zpívám s mou nejlepší ženou na světě," vyznal se.

Se dvěma prvenstvími patří na Žebříku 2017 k nejúspěšnějším muzikantů Michal Hrůza, který zároveň svým padesáti minutovým koncertním setem naplněným jedním hitem za druhým roztančil depo a skupina Mydy Rabycad s excentrickou zpěvačkou Žofií Dařbujánovou.

Organizátoři Žebříku nabídli návštěvníků prostor, kde se mohli s těmi, jímž poslali hlas, setkat. Koncert se konal v autobusové hale, ta byla průchozí do prostor, jímž se říká Skleník, a právě tady mohli fanoušci potkat účinkující i oceněné, požádat je o fotku či o podpis.

Ilustrační foto
Fakultní nemocnice nově nabízí zpoplatněné zdravotní prohlídky

Výsledky Žebříku

Skupina

1. Mydy Rabycad
2. Dymytry
3. Divokej Bill

Album

1. M.Y.D.Y. - Mydy Rabycad
2. Živ je - Tomáš Klus
3. Element - Imodium

Skladba

1. A pak - Tomáš Klus feat. Tamara Klusová
2. Dobré ráno, milá – David Stypka, Ewa Farna
3. Movin’ On - Support Lesbiens

Videoklip

1. Polárka - Michal Hrůza
2. A pak - Tomáš Klus feat. Tamara Klusová
3. Kruh – Marpo feat. Lenny

Zpěvák

1. Michal Hrůza
2. Tomáš Klus
3. David Stypka

Zpěvačka

1. Anna K.
2. Žofie Dařbujánová
3. Lenny

Objev

1. David Stypka
2. Giudi
3. Honza Křížek

Akce

1. Divokej Bill tour
2. Recyklus tour
3. Hrady CZ

Film

1. Ewa Farna 10: Neznámá známá
2. Po strništi bos
3. Milada

Průser

1. Český slavík
2. Ortel
3. Vláda ČR