Tomáš Tajchner, který své básně vždy psal na mobilu do sms zpráv, kdysi studoval v Plzni medicínu. Sice ji nedokončil, přesto má k Plzni velmi vřelý vztah. Ostatně jednoho plzeňského herce si před šesti lety vybral a oslo-vil ho, zda by jeho básně z prvních dvou sbírek nepřevedl do audiopodoby. „Znal jsem doktora House, kterého daboval, znal jsem ho ze seriálů a došlo mi, že má ge-niální hlas. Oslovil jsem ho a on na to kývl," vzpomíná na vznik audioknihy F 12.2, E&J umělec původem z Ústí nad Labem. Později vydal ještě sbírku Slova, která nemám komu vrátit. V poslední době se věnuje také písňovým textům, které do svého repertoáru zařadili například Lenka Dusilová, Petr Bende nebo The Switch.

Tomáš Tajchner si svými básněmi nedává úkol hledat ani nacházet. Nenabízí odpovědi, jen dobře mířené otázky a na mušku si nebere nic menšího než lásku.

Chcete získat Tajchnerovu poslední sbírku? Pak odpovězte na soutěžní otázku: Který plzeňský herec a dabér převedl Tajchnerovy verše do zvukové podoby?

Své tipy posílejte na kultura.zapad@denik.cz, prvních deset správných odpovědí knihu získá.