V plzeňské Měšťanské besedě tohle vše předvedou v úterý 13. května.

„Když se Fanfare Ciocarlia dostanou na podium, můžete si být jistí, že dostane stoprocentní gipsy music," zve na koncert Martin Sivák z Měšťanské besedy. „O kapele se mimo jiné traduje, že pochází ze skryté vesnice Zece Prajini, která se nachází v severovýchodním Rumunsku. V roce 1997 dobyli Evropu, kdy svojí explozí dostali punkáče, fanoušky jazzu, world music, funky a všechny, co mají rádi unikátní projekty. Dokonce i do světa klasické hudby si našli cestu," dodává Sivák k historii kapely a upozorňuje, že šílená rumunská rychlost, technika, perfektně frázované rytmy a sladkokyselé dechy dělají z této kapely unikát mezi dechovkami celého světa.

SOUTĚŽ

Okusit tento hodně rychlý hudební koktejl mohou zdarma i čtenáři našeho Deníku. Ve spolupráci s Měšťanskou besedou jsme pro ně připravili soutěž o vstupenky na plzeňský koncert kapely Fanfare Ciocarlia.

Stačí správně odpověď na otázku: Co znamená rumunské slovíčko Ciocarlia?

Odpovědi zasílejte dnes od 8 do 10 hod. na mail kultura.zapad@denik.cz. Správné odpovědi, které dorazí jako 3., 5., 7., 9., a 15. v pořadí odměníme dvěma vstupenkami na koncert skupiny Fanfare Ciocarlia, který se koná 13. května v Měšťanské besedě. Jako předmět zprávy uveďte soutěž FC, do mailu napište jméno, adresu a telefonní číslo.