Soubor pod vedením uměleckého šéfa Jiřího Pánka na program sezony zařadil nové inscenace proslulých světových děl – Knížete Igora, Dona Giovanniho, Nápoj lásky a La Giocondu.

Mezi sedmi koncertními matiné najdou zájemci i jedno divadelní představení pro dětského diváka. Pod názvem O Rusalce upravila pěvkyně a režisérka Lilka Ročáková slavnou operu Antonína Dvořáka a pro nejmladší publikum ji uvedou v březnu mladí členové opery Divadla J. K. Tyla. Jako všechny dopolední koncerty bude představení hostem od 10.30 hodin ve foyer Velkého divadla v Plzni.

Významné bývalé sólisty plzeňské opery nezastupuje v cyklu matiné jen Lilka Ročáková, ale návštěvníci se hned v prvních pořadu 30. října setkají s dalšími velkými osobnostmi – s Libuší Márovou a Vilémem Míškem. A podobné milé setkání celou řadu dopoledních koncertů 1. dubna zakončí – bude s Karolinou Hromádkovou, Alenou Žákovou a Milošem Ježilem.

Ve čtyřech dalších programech bude znít už vesměs koncertní repertoár. Hudby od baroka až po 20. století se ujmou dva komorní soubory – trio Ensemble a tre a kvarteto ve složení Martin Kos, Martin Kaplan, Josef Fiala a Hana Vítková, které se zaměří výhradně na skladby Dvořákovy a Sukovy. Podobně tak pouze Puškinovi a Čajkovskému bude patřit předvánoční dopoledne s recitátorkou Blankou Hejtmánkovou, klavíristkou Věrou Müllerovou a pěvcem Pavlem Švingrem.

Naopak velmi široký repertoár nabídnou na svém koncertu mladí pěvci plzeňského operního souboru Petra Tio– nová–Šintáková, Anna Marie Lahodová, Jana Puterová, Martin Švimberský a Vít Palacký. V jejich programu budou mít zastoupení Monteverdi, čeští skladatelé Smetana, Dvořák, Křička a Lukáš, ale i spirituály a jazz.