„Dotáčeli jsme nejdříve scény uvnitř v kavárně, kam jsme se vrátili po dvou letech, pak jsme se přesunuli ven na ulici. Dnes musíme ještě stihnout výstup o kousek dál v Kopeckého sadech a v lomu poblíž Štěnovic," uvedl v pátek krátce po poledni režisér Rudolf Havlík.

Kromě Plzně se ve snímku objeví také několik dalších českých i slovenských měst, například Praha, České Budějovice, Brno nebo Ostrava. Úvod napínavého děje se navíc odehrává v Hongkongu a Istanbulu.
Kavárnu Anděl si režisér vybral pro natáčení proto, že se tady kdysi potkal s místním rodákem Pavlem Baťkem. „Tou dobou jsem bydlel v Plzni a chodil jsem na tohle místo poměrně často. Asi před třemi lety jsem tu oslovil Pavla, jestli by si nechtěl zahrát v mém filmu, a dal jsem mu přečíst scénář," vzpomíná Rudolf Havlík. „Když jsem ho poprvé četl, měl jsem pocit, že je o mně, aniž by mě autor ale znal," doplňuje Pavel Batěk, jenž ve filmu představuje postavu životem zkoušeného podnikatele Petra Krause. Vica Kerekes se před kamerou vžívá do role kamarádky Terezy.

Své dílo charakterizuje režisér jako celoživotní film. Zhruba hodinu a půl dlouhý snímek bude prý lákat diváky na příběh o tom, že každý člověk hledá svůj vlastní happy end. Pak najednou každý dospěje do věku, kdy se musí rozhodnout pro priority. Jestli je lepší se zařadit normálně fungující do společnosti, nebo si zvolit cestu neustálých bláznivin. Člověk navíc brzy přijde na to, že chovat se jako malý nemůže vydržet věčně, a hned následuje stadium snažení se. Pokusy o zapadnutí do zajetých kolejí, které běžně fungují mezi lidmi, na okolí působí bohužel opačně; čím více se snaží, tím bláznivější dojem budí.

Ve snímku se objeví i další známé tváře, například Jiří Lábus, Jan Přeučil, Petr Batěk, Oldřich Vlach, Klára Issová nebo Ladislav Županič.

Adéla Šmausová