Zatímco při festivalu Na ulici v roce 2004 mohli lidé vidět na náměstí Republiky kopii koncertu The Wall, tuto sobotu nabídnou přední čeští hudebníci na nádvoří pivovaru projekt The Dark Side Of The Moon. Vstup na několikahodinovou akci je zdarma.

„Jedná se o charitativní koncert. Lidé nemusí platit vstup. Mohou ale přispět do sbírky, jejíž výtěžek se věnuje Kojeneckému ústavu s dětským domovem v Plzni,“ uvedl jeden z pořadatelů Jan Sklenář, podle něhož akci organizuje jako součást 10. výročí působení v Plzni společnost Panasonic AVC Networks.

Jedním z otců projektu je hudebník Filip Benešovský, který se podílel i na The Wall. „Divákům nabídneme kvadrofonní zvuk, videoprojekci a další efekty. Zazní například písně jako Wish You Were Here nebo Perfect Sense,“ uvedl Benešovský.

Hudba Pink Floyd začne hrát ve 21.30. Už od 17 hodin ale budou hrát předkapely Burma Jones a Alice a od 19 hodin nový projekt Michaela Kocába Pražský výběr II.

Pódium bude v pivovaru stát hned za historickou bránou. Protože prostory na nádvoří jsou omezené a dá se očekávat velký zájem veřejnosti, vpustí ochranka do areálu jen omezený počet posluchačů. Rezervace se dávat nebudou.