Letos skupina zahájila 35. sezonu, za ta léta se řada členů vyměnila – staří odpadli a noví přirostli – a přesto Nezmaři neztratili nic ze své životaschopnosti. Můžete to posoudit na koncertě 26. srpna na zahradě Měšťanské besedy.

Ačkoliv název ke skupině naprosto sedí, vznikl vlastně náhodou. „Původně jsme se chtěli jmenovat VBUCH, což je český překlad astronomického termínu imploze (opak exploze). To ale u soudružek z Okresního kulturního střediska neprošlo. Vzali jsme tedy arch papíru a na něj napsali několik desítek názvů a začali jsme je od toho nejblbějšího vyškrtávat. Do finále se dostaly dva – Nezmaři a Klívie, což byla jakási pokojová kytka. Dodnes nevíme, kdo Nezmary tenkrát na arch papíru napsal," vzpomíná kapelník, kytarista a zakladatel kapely Pavel Zajíc.

Na koncertě v Besedě Nezmaři pokřtí nové album Stopy bláznů. „Představíme novou desku, téměř všechny písničky z ní také zahrajeme a na konci ji pokřtíme. Ale nevynecháme ani starší věci, které mají lidi rádi," láká na vystoupení basista Pavel Jim Drengubák.

Na novém albu jsou všechny písničky kromě dvou z autorské dílny Nezmarů. „Kdo nás zná, poznal by naši tvorbu i se zavřenýma očima. Je už pro nás zkrátka typická. Podle ohlasů jsou fanoušci s nahrávkou spokojeni," říká Drengubák.

Už deset let působí skupina, která je charakteristická vícehlasým vokálem s doprovodem akustických nástrojů, v nezměněném osvědčeném složení, ve kterém přijede i do Plzně: Pavel Zajíc (kytara, zpěv), Pavel Drengubák (basa), Tonda Hlaváč (kytara, zpěv) a Šárka Benetková (klávesy, zpěv).

Nezmaři
26. 8. 19:00 zahrada Měšť. besedy