Na jeviště Velkého divadla vjede na čtyřmetrové bustě koně jako král Nabuchodonosor.

Budapeštský rodák, basbarytonista Michele Kalmandy ztvární titulní roli krále Nabuchodonosora. Verdiho opera Nabucco má ve Velkém divadle v Plzni premiéru v sobotu 13. října.Zdroj: Deník / Hana JosefováTitulní roli ve Verdiho opeře Nabucco mu svěřil režisér a šéf opery Divadla J. K. Tyla v Plzni Tomáš Pilař. Premiéra ve Velkém divadle je zítra od 19 hodin. „Chtěl jsem pro plzeňské diváky připravit velkolepou poetickou podívanou s hvězdnými hosty,“ říká Pilař.

„V Plzni jsem poprvé a je to skvělé město,“ prozradil Michele Kalmandy, který Nabuchodonosora poprvé zpíval ve svých 24 letech a od té doby v roli vystupoval na mnoha světových jevištích. „Velké divadlo má skvělou akustiku. Spolu s excelentní produkcí a Verdiho hudbou mi to umožňuje stanout na jevišti v silné roli a prožívat emoce, které autor do role zakomponoval,“ těší se Kalmandy. Nejbližší reprízy jsou 18. října a 1. listopadu.

Celokrajská výstava zahrádkářů, kterou pořádá Plzeňský kraj ve spolupráci s Českým zahrádkářským svazem, v KD Šeříkovka na Slovanech.
OBRAZEM: Co letos daly zahrádky