„Výstavu vlastně dostala ke svým osmnáctinám," v úvodu řekl její táta Michal Pešek a dodal: „Má název Jiný úhel a vlastně vyjadřuje Bářin pohled na svět. Tam, kde my projdeme bez povšimnutí, se ona zastaví a výsledkem je zajímavá hezká fotka. Sám jsem si netroufl fotografie vybírat, tak jsem rád, že se toho zhostila její profesorka výtvarné výchovy Marie Vaňková."

Mladá autorka říká, že fotografovat začala před osmi roky, prvním kompaktem. „Zpočátku to bylo, jak se říká, práskání všeho kolem. Ale stále více mě zajímala příroda a život kolem mě v jeho detailech. Ráda vezmu u nás ve Dnešicích psy a foťák a vyrazím ven fotit," svěřuje se Barbora Pešková, která si při vernisáži vyslechla hodně, slov chvály. Její fotografie jsou opravdu zajímavé, ukazují svět kolem nás tak, jak jej mnozí vůbec neznají. „Snažím se fotit načisto, nepoužívám žádné počítačové programy, jen někdy dovyčistím fotku," poznamenává autorka.

Na jedné z fotografií je Barbora se starým kinofilmovým aparátem EXA. K tomu se hlásí její děda: „Ten je můj, našel bych doma někde hodně fotek. Kinofilm, zvětšovák, vývojka, ustalovač a temná komora, to jsou věci, které dnešní mladí fotografové již vůbec neznají. Tak možná nějaké geny, jak se říká, přeskočily přes jednu generaci a má je po mně," usmívá se.