Jen si prošla personálními změnami a svůj název změnila na Maxipes Fík. Nyní se díky plzeňskému vydavatelství Avik představuje albem Hrátky se psem.

Maxipes Fík vychází z jednoduchého punku, který výrazně prokládá rockem, popem, country, elektronikou nebo ska. Ne vždy jsou však spojení přirozená, občas pokulhávají a deska pak nedrží při sobě. I hudebně se kapela občas hledá. Dokáže vystavět zpěvné, chytlavé, hitové refrény, které však vzápětí srážejí nevýrazné sloky. Pokud ale udrží celou písničku pohromadě, pak je skupina schopná vyprodukovat slušné skladby. Na Hrátkách se psem mezi ně patří energická a zároveň vzdušná Asistentka, odvázaná ska písnička Pokrývačska nebo dobře šlapající countrypunková Zvířátková pohádka.

Jednotliví muzikanti své nástroje ovládají spolehlivě a je znát, že jsou dobře vyhraní a sehraní. Texty v krátkých příbězích vyprávějí o náruživých asistentkách, Marťanech, pokrývačích, účastnících reality show, rozcházejících se dvojicích nebo zajíci sedícím nad lesem. Jsou nevyrovnané, ale některým nelze upřít značnou dávku humoru. Třeba reakce na Paroubkovy Marťany je hodně nápaditá.

Kapela Maxipes Fík, tedy pod názvem Mrtvý řízek, vznikla na jaře 1998 jako studentské uskupení plzeňských gymnazistů. V létě 2005 však skončila inspirace skupinou Take That (odtud český Mrtvý řízek z anglického Steak Dead), z gymnazistů jsou většinou vysokoškoláci a kromě studentské podstaty zůstává i tradiční nástrojové obsazení. Tedy zpěv Markéta Hejduková, kytara Luboš Kuchynka, klávesy Honza Mráz, baskytara Petr Beneš a bicí David Zita.