Zdánlivě jednoduchý děj plný vtipných situací a záměn okoření skvělé herecké výkony. V hlavních rolích se představí Ondřej Vetchý a Kateřina Hrachovcová. Zdatně jim sekundují i Jaromír Dulava nebo Martina Hudečková. Velká zebra zve na zahradu Měšťanské besedy za měsíc, 16. července od 19:30 hodin.

Ondřej Vetchý hraje nestálého Christiana, který krize ve vztahu řeší dost netradičním způsobem – finguje svoji smrt. Už dvakrát předstíral, že se utopil, a chystá se to udělat po třetí. Budiž mu ke cti, že ve prospěch své ženy, budoucí vdovy, vždy uzavře vysokou životní pojistku a pak zmizí navždy. Změní si identitu, najde si další přítelkyni a situace se opakuje.

Jenže tentokrát nebude mít jeho plán tak hladký průběh. Jeho nejnovější naivní snoubenka Sidonie v podání Kateřiny Hrachovcové totiž pošle Christianovu fotku do novin. Na snímku ho pozná dávný přítel z dětství. Zazvoní u dveří a za ním se postupně dostaví i dvě bývalé Christianovy ženy, tedy domnělé bohaté vdovy. Spletenec zmatků a záměn identit tolik charakteristický pro konverzační komedie může začít. „Velká zebra je hodně povedená komedie. Hraji v ní už několik let a a stále si to užívám. Je to hlavně tím, s kým jsem na jevišti. Ondra Vetchý je výborný parťák. Jsem ráda, že i po tolika letech funguje na pódiu disciplína a hra se nikam nerozplynula," chválí svého kolegu Kateřina Hrachovcová a dodává: „Je skvělé, že tak kvalitní herci, jako je právě Ondra Vetchý nebo Jaromír Dulava, jezdí zájezdová představení po celé republice. Lidé za nimi nemusí cestovat do Prahy a mají možnost je vidět v akci."

Velká zebra aneb Jak že se to jmenujete?
16. 7. 19:30 zahrada Měšťanské besedy
• Autory francouzské konverzační komedie jsou Jean-Jacques Bricaire a Maurice Lassayques.
• Premiéru měla v Paříži v divadle Varieté v roce 1968.
• Pro velký úspěch ji natočila dokonce francouzská televize v cyklu Zveme vás do divadla.
• Autorem českého překladu je Jaromír Janeček a režisérem Petr Palouš.