„Vzhledem k tomu, že v září vydal po 12 letech nové album Vzduchoprázdniny, bude hrát především písničky z tohoto alba. Měly by zaznít všechny. Doplní je několika málo písněmi ze starších desek. Jaké to budou, se uvidí až na místě. Karel je střídá. Nemusí to být jen ty největší hity," říká manažerka Dana Dobešová.

Mezi nejznámější Plíhalovy písně patří Akordy a Myš, se kterými v 80. letech ohromil na plzeňské Portě, a dále Námořnická, Zavřu se do sebe, Mám príma den, Nultá hodina, Za tři čtvrtě století a další. Vzduchoprázdniny jsou Plíhalovým šestým autorským albem. Natočil ale i album s texty Zdeňka Kainara a na počátku 90. let se věnoval i skládání hudby i textů pro reklamu. V repertoáru má zhruba 150 písniček. Ale také plno básniček. Při koncertech zaznívá obojí.

Netvoří zavřený doma. „Věci mě napadají při procházkách v přírodě. Někdy je to ucelený text, někdy jen nápad, téma pro písničku, které pak dotvářím. Verše, nápady i popěvky si vždy zaznamenávám do iPhonu, který nosím u sebe jako zápisník všeho druhu," říká kytarista samouk Plíhal.

Také letos si rozdělil koncertní rok na jaro a podzim. V létě jej uslyšíte zřídka. Nevystupuje na festivalech. V koncertním období odehraje v průměru osm až deset koncertů měsíčně. Letos na podzim chystá vydat ucelený zpěvník se svými písněmi včetně nejnovějších.

Vstupenky na dubnový koncert lze stále ještě sehnat v předprodeji v Informačním centru na náměstí Republiky nebo v Měšťanské besedě v Kopeckého sadech. Online prodej je možný na webu Plzenskavstupenka.cz.

Senioři mají zlevněné vstupné na Železnou lady

Kino Beseda v tomto týdnu nabídne pět zajímavých filmů. Velkým magnetem je zejména příběh bývalé britské premiérky Margaret Thatcherové, kterou ve snímku Železná lady ztvárnila Meryl Streepová. Film se bude promítat ve čtvrtek od 15 hodin v rámci cyklu pro seniory, kteří tak mají na odpolední představení zlevněné vstupné. Víkendovou novinkou bude první březnovou sobotu a neděli americká romantická fantasy Nádherné bytosti.