Turné KAMIL STŘIHAVKA 50 odstartovalo v den jeho narozenin 20. ledna v pražském klubu Retro Music Hall. A hned druhá zastávka patří Plzni. V Buena Vista Clubu vystoupí Kamil Střihavka s kapelou Leaders v sobotu 31. ledna od 21:00 hod. v rámci Klubové noci Plzeň 2015, Plzeň Evropské hlavní město kultury 2015.

Jak se cítíte jako čerstvý padesátník?

Jako čerstvý padesátník… Popravdě jde o to, že ze všech stran slyším, jak je ta padesátka zlomová a pro všechny zásadní. Myslím si, že jde pouze o předsudky a na ty já nikdy nebyl stavěný. Dokud je člověk zdravý a má i zdravou energii, tak jde pouze o číslovku. Cítím se skvěle. a protože mám energie na rozdávání, dělím se o ni se svými fanoušky na koncertech i při dalších činnostech. Nevím, jak mé okolí, ale já jsem v pohodě.

A jaké byly oslavy vašich narozenin v pražském klubu Retro Music Hall?

Na slavení svátků či narozenin jsem nikdy příliš nebyl, ale když už je to takhle kulaté a hlavně pro mé okolí důležité, rozhodl jsem se, že to oslavím tam, kde je mi ze všeho nejlíp, tedy na rockovém pódiu. A v neposlední řadě jsem chtěl slavit s těmi, s kterými mám nádherný, více jak třicetiletý vztah, a to jsou moji fanoušci. Proto jsem svůj narozeninový koncert uspořádal v den svých narozenin, aby to mělo, jak se říká, štábní kulturu. Koncert se vyvedl a darů bylo také bezpočet. Zkrátka, povedený mejdan.

A právě na oslavě vašich narozenin v Retro Music Hall jste odstartoval své turné s názvem Kamil Střihavka 50. Jaký bude ten plzeňský koncert, který je jeho součástí? Bude to jen běžný koncert nebo se mohou i plzeňští fanoušci těšit na alespoň malou narozeninovou pařbu?

Moje zastupující agentura Lev Production se rozhodla, že mi na počest mých kulatin uspořádá symbolických padesát koncertů, na kterých budou pokračovat mé oslavy, společně s fanoušky po celé republice. Takže padesát ´ukrutnejch pařeb´.

A co na těch pařbách svým fanouškům zahrajete?

Jedná se o koncerty s mou domovskou kapelou Leaders!, se kterou vystupuji již devátým rokem. Zazní určitě skladby, bez kterých si náš koncert nedovedu představit nejen já, ale i moji fans. V loňském roce jsme absolvovali Akustické turné, které se mimořádně vyvedlo, a ohlasy na naše unplugged hraní nás všechny mile zaskočilo. A tak se celá kapela těšíme na to, až to zase rozjedeme v rockovém kabátu a pod proudem.

Váš plzeňský koncert je součástí Klubové noci a ta je zase součástí celoročního projektu Plzeň Evropské hlavní město kultury 2015, nedíval jste se například na to, co Plzeň nabídne za kulturní zážitky a nevybral jste si některý z nich?

Přiznám se, že jsem ještě neměl čas zjistit, co všechno Plzeň kulturní obci nabízí, ale vím, že i já budu součástí těchto kulturních ´hodů´, a to nejen se svou kapelou Leaders!, ale například v květnu v Plzni zahrajeme i se seskupením B.S.P. Vše ostatní si rád, jak se dnes říká, ´vygugluji´. Každopádně se na plzeňské publikum moc těším a do nového roku přeji všem i trochu toho štěstí, protože každý z nás přivítá, když se na něj štěstí, alespoň občas trochu usměje…