Právě v rytmu nové desky kapela odstartovala téměř dvouhodinový koncert, během jehož úvodu, stejně jako na zmiňovaném albu, zazněla skladba Bang!, kterou doplnily novinky jako například Western Boogie, Myslivecký ples, titulní píseň novinky Do pekla / Do nebe či hokejová Brousíme nože.

Když teplická formace naposledy vystupovala v Plzni, měla za zády big band, tentokrát se, až na dvě výjimky, spolehla primárně na vlastní nástroje a koncert měl díky tomu podstatně větší spád. Zvuková přímočarost v případě Kabátu totiž dává vyniknout často vtipným textům, které jsou napříč tvorbou kapely rozesety a došlo i na lingvistickou hříčku z nové desky v podobě skladby Pakliže.

Ostatně aktuální materiál se dařilo během koncertu dávkovat fanouškům v rozumné míře, přeci jen není nijak dlouho na pultech obchodů a tak novinky, z nichž se některé určitě zařadí do pravidelného koncertního repertoáru skupiny, pánové rozmělnili mezi provařené songy napříč svou diskografií. Jednou z nich byla již zlidovělá klasika kapely Žízeň, během které si společně s Pepou Vojtkem a kapelou zazpíval plzeňský fotbalista Pavel Horváth a uzavřel tak hlavní kapitolu koncertu, po které následovala čtveřice přídavků.

Paradoxně jsem se před začátkem koncertu trochu obával, zda monstrózní a megalomansky vyhlížející pódium a rozmanité světelné efekty nebudou strhávat pozornost fanoušků pryč od muziky, ale nestalo se tak a „Kabáti" potvrdili svou dominantní pozici na poli současných tuzemských stadionových kapel, neboť výkony podávají řemeslně dobré již dlouhé roky a fanoušci k jejich, byť občas šablonovité, muzice a humoru inklinují. A právě pro ně byla plzeňská zastávka rozhodně zážitkem.