Slavná punrocková americká kapela The Offspring přijede 20. srpna zahrát pod hrad Loket na Karlovarsku. V České republice se představí jen na dvou koncertech. O den poději vystoupí v Brně.

„Amfiteátr v Lokti je unikátní. Koncerty pod hradem v zákrutu řeky Ohře mají opravdu magickou atmosféru, věříme, že to bude fungovat i pro The Offspring,“ říká Michal Thomes, ředitel festivalu Rock for People, který kapelu letos do České republiky pozval, aby si spolu s rockovými fanoušky připomněl, že oblíbený festival Rock for People slaví letos čtvrt století.

„Agentovi kapely jsme posílali fotografie amfiteátru. Předpokládám, že je poskytl dál managementu i kapele. Koncert nám schválili, tak si myslím, že se jim prostor líbí,“ poznamenává Thomes a dodává, že v amfiteátru bude možné postavit pódium i aparaturu podle požadavků kapely a nebude nutné ho nijak výrazně upravovat.

„Koncert The Offspring jsme oznámili před několika málo týdny. Zájem o lístky je veliký a podle rychlosti, s jakou se každý den prodávají, se může docela dobře stát, že bude v únoru vyprodáno,“ říká Thomes. Vstupenky na loketský koncert The Offspring stojí 1490 korun.

Ilustrační foto
Lidé mají šanci zvolit si pivo

SABATON NA SLAVNOSTECH SVOBODY

Plzeňský amfiteátr na Lochotíně se zase může těšit na květnový heavymetalový nářez od kapely Sabaton. „Kapela chystá na 4. května speciální show k plzeňským Slavnostem svobody,“ informuje Vladimír Sendler z pořádající agentury Pragokoncert. „Celá kapela Sabaton se na tuto mimořádnou událost do Plzně moc těší a slibují, že do koncertu dají vše. Frontman Joakim Broden zdůrazňuje, že se vždy chtěl plzeňských Slavností svobody zúčastnit,“ dodává Sendler a připomíná, že Joakimova matka pochází z bývalého Československa a kapela složila píseň o českém generálovi Karlu Janouškovi, jenž byl členem odboje a vězněm komunistického režimu. Vstupenky na koncert Sabotonu stojí 790 korun.

Pragokoncert od 31. května do 2. června opět v lochotínském amfiteátru pořádá jubilejní 10. ročník Metalfestu, na němž vystoupí několik desítek kapel. Celofestivalová vstupenka stojí 1600 korun.

JEDINÝ OPEN AIR LUCIE BUDE NA LOCHOTÍNĚ

Na stejném místě zahraje 20. června jedna z nejslavnějších českých kapel Lucie svůj jediný letošní open air koncert. Vstupenka stojí 890 korun. „Kapela se v Plzni zastaví v rámci turné k aktuálnímu albu EvoLucie,“ informuje Petr Kukla z plzeňské agentury Media Production Music, která je spolupořadatelem koncertu. Prozradil také, že agentura v tuto chvíli jedná o možném plzeňské koncertu s managmentem jedné hodně slavné kapely hrající tvrdou muziku.

Ilustrační foto
U Třemošné se otrávil pes. Prudký jed byl ukryt ve vajíčku

TŘI ŽENSKÉ HLASY V MĚŠŤANSKÉ BESEDĚ

Plzeňská Měšťanská beseda ohlásila na tento rok koncerty tří oblíbených zpěvaček. Ewa Farná tam vystoupí 14. května s komorním, téměř divadelním programem Málo se známe. V tuto chvíli je už téměř polovina sálu vyprodaná. Cena vstupenek se pohybuje v rozmezí 390 – 690 korun. Pěvkyně Magdalena Kožená přijede do Besedy 16. června s unikátním programem Zahrada vzdechů, který je sestaven z dramatických scén slavných ženských hrdinek. I na tento koncert zbývá méně než polovina vstupenek v cenové relaci od 990 do 2140 korun. Na podzim 10. října zazpívá v Besedě Barbora Poláková. Koncert je k stání a lístek je za 390 korun.