Ač na jeviště Divadla J. K. Tyla v Plzni vstupuje dodnes, jedním z jeho současných světů je také spojení hudby s poezií. Připravuje koncerty, které přinášejí krásu obou těchto umění, a je ve svém úsilí originální a nenapodobitelný. Tuto neděli od půl jedenácté dopoledne se nejen s ním můžete setkat při nedělním matiné v plzeňské výstavní síni Masné krámy.

„Pořad bude výjimečný opět tím, že půjde o komorní koncert, který spojí hudbu a poezii. Například vedle Händela tak zazní Seifert, vedle Schuberta třeba Kainar, vedle Ježka zas Wolker," upřesnil Jiří Langmajer. Sám bude zpívat, recitovat i hrát na housle. Klavír ovládne Václav Greif, Jan Venas mladší se ujme kytary i irského bozouki, zpívat bude sopranistka Jana Kateřina Korbelová. Programem provede sólista a dramaturg Divadla J. K. Tyla Jiří Untermüller.

Komorní koncerty s Jiřím Langmajerem jako by byly zrozeny pro klid malých kostelíků, úspěch už měly na Horažďovicku, ale zabydlely se také v umělcových rodných Přešticích – a jak vidno, také v Plzni.