Začali si zpívat jen tak pro radost, a protože se svými vystoupeními měli úspěch, rozjela se jejich další hudební dráha více než slibně.

Členové souboru byli a jsou výraznými osobnostmi - jmenujme např. tenoristu, zpěváka a písničkáře Zdeňka Lahodu, který koncerty vždy vtipně uvádí, basistu Davida Vaňáče, který se vyprofiloval v dvorního upravovatele písní, sympatický basista Jan Fraus, který je zároveň manažerem souboru, oblíbení byli i další dva zpěváci – tenorista Petr Berchtold, vždy sršící humorem, a sympatický barytonista Viktor Fiedler. Se souborem spolupracoval také muzikálový zpěvák Radek Schejbal a herec a režisér Vilém Dubnička, který se stal dvorním textařem Hlasopletu. Díky spolupráci s ním vzniklo např. ryze autorské vánoční CD Betlém, aneb České Vánoce a cappella (2014).

V roce 2017 došlo ke změně obsazení souboru ( někteří členové přerušili činnost z rodinných důvodů.) Soubor však působí dál – na místo odcházejících nastoupili mladí nadějní zpěváci: Jan Tejkal, Hynek Hradecký a Daniel Kfelíř.

Hlasoplet si získal v průběhu let srdce mnoha posluchačů, kteří mají rádi a cappellový zpěv, obdržel i mnohá ocenění a uznání odborné veřejnosti (např.Prague A-cappella festival 2012 – divácká cena aj.). Má za sebou stovky koncertů v tuzemsku i v zahraničí, vystoupení na nejprestižnějších událostech, otevírání hotelů a institucí, účinkování na festivalech i vlnách Českého rozhlasu.

Patnáct let společného zpěvu, z něhož sálá pohoda a radost, oslaví Hlasoplet koncertem ve Velkém divadle J.K.Tyla v pondělí 26.listopadu 2018 od 19.00 hodin. Sejdou se zde bývalí i současní členové souboru, hostem bude zpěvák Tomáš Savka. V podání souboru zazní nejoblíbenější „hity“ uplynulých let, ale také žhavé novinky.

Na tento koncert, při němž se rozhodně nebudete nudit, Vás chtějí členové Hlasopletu co nejsrdečněji pozvat.

Marie Nováková