Hana Zagorová získala v 70. a 80. letech devět Zlatých slavíků. V 90. letech na delší dobu přestala úplně vystupovat, ale před koncem milénia se spojila s kapelou Boom!Band a každoročně absolvuje několik desítek vystoupení. Letos se po delší době dočkají i Plzeňané.

„V první části koncertu bude na pódiu vidět hlavně Petr Rezek, v druhé Hanka a na konci zazpívají své nejslavnější duety. Předpokládám, že podobně jako v dalších městech si publikum vynutí i přídavky. Pokud bude někdo trpělivý, určitě se po koncertu oba zpěváci vrátí a zájemcům se podepíší nebo si s nimi udělají i pár fotek," popisuje zvyklosti koncertů Jiří Dvořák z doprovodné kapely.

Hana Zagorová + Boom!Band a Petr Rezek - 31. 3. 19:00 v Měšťanské besedě

Dodává, že z nejslavnějších zpěvaččiných písní zazní určitě Bludička, Nešlap, nelámej, Usnul nám, spí, Můj čas jako ústřední píseň televizního seriálu Sanitka a v přídavcích si lidé určitě vynutí píseň Maluj zase obrázky. V duetu s Petrem Rezkem pak zazpívá Duhovou vílu, Ta pusa je má a možná Dotazník. Petr Rezek připomene ze svého repertoáru Prší krásně, Tulák po hvězdách či Nejkrásnější déšť.

Bývalá manželka tanečníka Vlastimila Harapese a současná žena slovenského tenoristy Štefana Margity před nedávnem překvapila nejen své fanoušky, když se objevila mezi účinkujícími na letošním červencovém rockovém festivalu Benátská v Liberci. Dokonce kvůli němu mění své návyky, neboť v létě zpravidla nekoncertuje. Mezi rockery se ale těší. „Už si připravuji repertoár a některé písně se budu snažit i přizpůsobit rockovému publiku," řekla ke své letní novince Zagorová.

Pozvánku si zřejmě vynutila i předloňským albem Vyznání, které v Plzni také připomene. Jsou na něm patrné vlivy rockových spoluautorů. Na vzniku se totiž podíleli i členové kapely Tata Bojs nebo Vypsaná Fixa.