Studenti veřejně volili nástupce loňské vítězky, královny Marge Skáči Simpsonové. Vybírali z jediné kandidátky SexBomby z Bomby I. a ze čtyř kandidátů zvaných Bobr Dobromil XXX., hrabě Marek Cihla z Bolevce, Oldřich IV. – Rumuchtivý, princ Krasoň a Doktor. O tom, že králem roku 2014 se nakonec stal hrabě Cihla, rozhodl decibelometr.

Decibelometr by měl rozhodně co měřit i během hudebních vstoupení, která ten den proběhla. Publikum si kolem prstu obmotala s přehledem a novými písněmi Vypsaná fiXa, největší překvapení přišlo však s kapelou The Feud z Manchesteru. Vkusná kombinace kytarovek z britských ostrovů a elektronického podkresu a tanečních prvků strhla publikum již od prvních tónu. Úspěch veliký, když k tomu přičteme fakt, že kapelu v ČR znají spíš hudební fajnšmejkři a i přesto se jim podařilo publikum rozeskákat a hned první den akce nasadili laťku proklatě vysoko.

O finále večera se postarala plzeňská kapela Kníry, která loni vydala nesmírně povedenou desku, a i když se jedná spíš o kapelu klubového ražení, vetší podium jí rozhodně neuškodilo.

Zdroj: Youtube