„Chceme otevřít dané téma a přiblížit ho nejširší veřejnosti pomocí filmů, divadelních představení, výstav a besed. Letos se podíváme na různé podoby strachu a na to, jak se s nimi vypořádat,“ říká Marcela Mašínová, ředitelka festivalu.

„Žijeme v paradoxní době – uprostřed relativního blahobytu s mnoha jistotami, přesto je ve společnosti mnoho strachů, což ostatně dokumentuje třeba nárůst spotřeby antidepresiv,“ uvádí psychiatr a psychoterapeut Stanislav Kudrle, který je garantem letošního ročníku festivalu Můj život s… (se strachem).

Právě s ním a s dalšími odborníky se mohou zájemci setkat dnes (17. října) v Moving Station v Plzni na Jižním Předměstí, kde v 18 hod. začíná vernisáž výstavy Michael for Mamma Help, na níž jsou prezentovány snímky studentů školy Michael, kteří zachycují ženy nemocné rakovinou v různých etapách nemoci. Festival potrvá do 14. listopadu, kromě Moving Station se koná také v Anděl Music baru, Papírně a ve Filmovém klubu Plzeň v Měšťanské besedě. Na programu budou divadelní, filmová představení i módní přehlídka. Konají se i dopolední představení pro školy.

Jedna z mnoha ilustrací Václava Karla ve známé sbírce básní Josefa Václava Sládka Těm nejmenším.
Nejslavnějšího rodáka Dobříče už připomíná pamětní deska