Festival nabídne v termínu od 23. – 31. března čtyřicítku projekcí a pestrý doprovodný program. Ten začíná už 10. března výstavou v mázhausu plzeňské radnice.

„Promítat se letos bude v Divadle Dialog, Polanově síni Knihovny města Plzně a v Meeting Pointu na náměstí Republiky," informuje Dalibor Hapl ze společnosti Člověk v tísni, která festival Jeden svět pořádá.

„Tematické zaměření filmů je již tradičně rozmanité. V nabídce letošního ročníku diváci najdou například historickou exkurzi do výchovného zařízení padesátých let v České republice s názvem Zakázané dopisy či vzpomínku na dvacáté výročí konce války v bývalé Jugoslávii – film se jmenuje Srbský právník nebo pohled na nedávné masové studentské nepokoje v Hongkongu – jde o snímek Škola disentu," informuje Dalibor Hapl o některých filmech, které budou v Plzni k vidění, a připomíná, že dále je na programu také mimo jiné film o náboru mladých lidí do radikálních islamistických skupin Bojovníci ze severu i náhled na mysliveckou a loveckou vášeň Lovu zdar!

Kompletní program na webu: jedensvet.cz/plzen.